De grote verschillen tussen een hoofd- en zaklamp

Een keuze maken tussen een hoofd- of zaklamp kan best lastig zijn. Hieronder zetten we uiteen in welke situatie je beter kunt gaan voor een hoofdlamp en wanneer je beter kunt gaan voor een zaklamp.

Hoofdlampen

Een hoofdlamp is de ideale verlichting wanneer je bij een activiteit je handen vrij wilt houden, bijvoorbeeld bij het fietsen. Ook bij het klussen is het handig om een hoofdlamp te gebruiken. Je houdt twee handen vrij waardoor je niet belemmerd wordt in je bewegingsvrijheid. Het nadeel aan een hoofdlamp is wel dat hij vaak minder fel is dan een zaklamp en dus niet geschikt is om over hele grote afstanden te schijnen.

  1. Hou je handen vrij bij de activiteit: lekker makkelijk
  1. Richt op datgene waar je naar toe kijkt
  1. Ook te gebruiken als fietsverlichting
  1. Kan vaak minder ver schijnen dan een zaklamp
Hoofdlampen

Zaklampen

Wie heeft er thuis nou geen zaklamp liggen? Een zaklamp kun je voor heel veel verschillende activiteiten en situaties gebruiken. Het is handig voor in- en om het huis, voor onderweg, tijdens het kamperen, voor sommige outdoor-activiteiten en professioneel gebruik. Een zaklamp heeft als voordeel dat deze vaak fel en ver kan schijnen, de lichtbundel aan te passen is. Ook kun je goed en gericht richten met een zaklamp.

  1. Kan vaak fel en ver schijnen
  1. Geschikt voor heel veel activiteiten: van thuis- tot professioneel gebruik
  1. Richt heel gemakkelijk waar je op wilt schijnen
  1. Je houdt maar één hand over voor andere activiteiten
Zaklampen